Tuinen

Hortus Bulborum

De Hortus Bulborum in Limmen heeft als enige tuin ter wereld een collectie van historische voorjaarsbolgewassen. Ruim 4500 verschillende soorten tulpen,narcissen,hyacinten,krokussen en fritillaria’s tonen in het voorjaar hun prachtige kleuren. Het unieke aan deze tuin is dat er honderden soorten bloembollen staan die dateren van ver vóór 1990, die niet of nauwelijks nog commercieel gekweekt worden. De oudste soorten stammen uit de zestiende eeuw, zoals de Fritillaria Persica uit 1577. Ook legendarische tulpen als “Duc van Tol, Red and Yellow”uit 1595, de “Zomerschoon”uit 1620- razend populair tijdens de tulpenmania- en de grillige parkiettulp “Perfecta”uit 1750 zijn nog steeds te bewonderen. Meer info vindt u op hortusbulborum.nl

 

Land van Fluwel
Avonturenpark het Land van Fluwel is een uniek beleef- en doebos voor jong en oud. Langs een spannend bospad vertellen we over de wonderlijke reis van de tulp, vanaf het ontstaan in de wildernis tot op de tulpenkwekerij van Fluwel vandaag de dag. Het park biedt kinderen veel speelplezier en onze mascotte Zwiebol neemt ze mee op een coole speurtocht. Er is een Blote Voetenpad en een avonturenspeelparadijs, zeker de moeite waard om te bezoeken! Het Land van Fluwel is open van april tot en met oktober. Meer info: www.landvanfluwel.nl.

 

Floratuin Julianadorpfloratuin2
Wilt u een dagje uit geheel in het teken van bloemen en bolgewassen? Dan is er de mogelijkheid om een bezoek aan de Tulpenexcursie te combineren met de Floratuin in Julianadorp. De combinatie met de Floratuin is mogelijk vanaf half maart tot begin mei. U kunt kiezen voor het zelf plukken van een boeket in de tulpenpluktuin, of voor het volgen van een workshop bloemschikken, met door uzelf geplukte bloemen uit de tulpenpluktuin. Meer info: www.florabulbshop.com

Open tuinen Hippolytushoefzonnehoek

Bezoek 2 open tuinen op loopafstand vol verrassingen. De zonnehoek is 1700 m² met borders op kleur met 400 soorten wintervaste planten. Klein kwekerijtje, bloeiende fruitbomen waarvan de vruchten verwerkt worden tot sap en jam. Mooie vijver met pijlsnelle goudwindes. De voorjaarstuin met botanische bolgewassen is ook zeer de moeite waard om te bezoeken. De Waddentuun is 1200 m² met veel op kleur gemaakte borders met zowel vaste planten, eenjarigen en bolgewassen. Ook zijn in deze tuin zeer oude fruitbomen te vinden, een grote visvijver met veel grote vissen, hoe kan het anders in een tuin van een visserman. Er zijn veel fijne hoekjes om te genieten van deze verrassende tuin.
Prijs op aanvraag

 

Vlindertuin Vlindoradovlindorado
In het landelijk gelegen Waarland vindt u de tropische vlindertuin Vlindorado. Eén van de grootste overdekte vlindertuinen van Europa gehuisvest in de bloemenkwekerij van Dekker Anthuriums. Het is de thuishaven van ± 1000 vlinders waaronder de sensationele blauwe Morpho uit Midden-Amerika en de Maleisische papiervlinder. Wandel door de tuinen, zie hoe de poppen zich ontwikkelen tot vlinder en geniet op het terras van een drankje. Meer info: www.vlindorado.nl.

 

Oranjerie Den Helderoranjerie
Midden in de stad Den Helder vindt u de Oranjerie, een schitterende botanische tuin met kleurrijke tropische planten, de grootste cactuscollectie van Noord-Holland, een prachtige Japanse tuin, schildpadden, koikarpers, tropische vogels en verschillende vlinders. Een must voor tuinliefhebbers om gezien te hebben. De vrijwilligers leiden u graag rond en vertellen u alles over de bijzondere plantensoorten. Meer info: www.oranjeriedenhelder.nl.

 

 

 

Wilt u direct reserveren? Klik dan hier