Tuinen

Open tuinen Hippolytushoefzonnehoek

Bezoek 2 open tuinen op loopafstand vol verrassingen. De zonnehoek is 1700 m² met borders op kleur met 400 soorten wintervaste planten. Klein kwekerijtje, bloeiende fruitbomen waarvan de vruchten verwerkt worden tot sap en jam. Mooie vijver met pijlsnelle goudwindes. De voorjaarstuin met botanische bolgewassen is ook zeer de moeite waard om te bezoeken. De Waddentuun is 1200 m² met veel op kleur gemaakte borders met zowel vaste planten, eenjarigen en bolgewassen. Ook zijn in deze tuin zeer oude fruitbomen te vinden, een grote visvijver met veel grote vissen, hoe kan het anders in een tuin van een visserman. Er zijn veel fijne hoekjes om te genieten van deze verrassende tuin.
Prijs op aanvraag

Vlindertuin Vlindoradovlindorado
In het landelijk gelegen Waarland vindt u de tropische vlindertuin Vlindorado. Eén van de grootste overdekte vlindertuinen van Europa gehuisvest in de bloemenkwekerij van Dekker Anthuriums. Het is de thuishaven van ± 1000 vlinders waaronder de sensationele blauwe Morpho uit Midden-Amerika en de Maleisische papiervlinder. Wandel door de tuinen, zie hoe de poppen zich ontwikkelen tot vlinder en geniet op het terras van een drankje. Meer info: www.vlindorado.nl.
Prijs € 6,50 per persoon

 

Oranjerie Den Helderoranjerie
Midden in de stad Den Helder vindt u de Oranjerie, een schitterende botanische tuin met kleurrijke tropische planten, de grootste cactuscollectie van Noord-Holland, een prachtige Japanse tuin, schildpadden, koikarpers, tropische vogels en verschillende vlinders. Een must voor tuinliefhebbers om gezien te hebben. De vrijwilligers leiden u graag rond en vertellen u alles over de bijzondere plantensoorten. Meer info: www.oranjeriedenhelder.nl.
Prijs € 4,- per persoon

 

Tulpenlandtulpenland
Fluwels Tulpenland is een uniek beleef- en doebos voor jong en oud. Langs een spannend bospad vertellen we over de wonderlijke reis van de tulp, vanaf het ontstaan in de wildernis tot op de tulpenkwekerij van Fluwel vandaag de dag. Het park biedt kinderen veel speelplezier en onze mascotte Zwiebol neemt ze mee op een coole speurtocht. Tulpenland is open van april tot en met oktober. Meer info: www.fluwelstulpenland.nl.
Prijs € 7,50 per persoon

Tulpenpluktuin Julianadorpfloratuin2
Wilt u een dagje uit geheel in het teken van bloemen en bolgewassen? Dan is er de mogelijkheid om een bezoek aan de Tulpenexcursie te combineren met de Floratuin in Julianadorp. De combinatie met de Floratuin is mogelijk vanaf half maart tot begin mei. U kunt kiezen voor het zelf plukken van een boeket in de tulpenpluktuin, of voor het volgen van een workshop bloemschikken, met door uzelf geplukte bloemen uit de tulpenpluktuin. Meer info: www.florabulbshop.com
Prijs € 12,50 per persoon voor het plukken in de pluktuin, incl. film over bloembollenvak en koffie/thee, € 27,50 per persoon voor de workshop bloemschikken, incl. vaas/mand

Wilt u direct reserveren? Klik dan hier