Bloemen

Tulpen Boven Amsterdam

Van half maart tot en met half mei verandert een groot deel van Holland boven Amsterdam in een grote bloemenzee. Fiets of wandel door de oneindige bollenvelden en bewonder het uitzicht. Ga voor alle evenementen, tips en locaties naar tulpenbovenamsterdam.nl

 

Bezoek bloemenveiling FloraHolland in AalsmeerFloraholland

De bloemenveiling is een wereld op zich. U moet er vroeg voor opstaan, maar dat is een bezoek aan de veiling meer dan waard.  Beleef de drukte op de vloer, zie de handelaren kopen bij de klok en verbaas u over de enorme hoeveelheid prachtige bloemen afkomstig uit bijna 50 landen die iedere dag verhandeld wordt. U bent van harte welkom op onze locaties Aalsmeer en Eelde. Als bezoeker van FloraHolland kunt u het hele veilproces volgen vanaf een speciale galerij. U staat in het centrum van de internationale bloemenhandel. Een unieke ervaring die u niet snel vergeet. Meer info: www.floraholland.com

 

Lentetuin Breezand20150307_211637

De Lentetuin wordt vaak omschreven als de mooiste en meest gevarieerde bolbloemenshow ter wereld. Duizenden tulpen, narcissen, hyacinten, krokussen, zantedeschia’s, lelies en andere bijzondere bolgewassen brengen het voorjaar tot leven! De organisatie is alweer druk bezig met de voorbereidingen. Elk jaar is er een ander thema. Naast de bloemenshow is er ook de gezellige voorjaarsbeurs Expo met leuke gadgets en streekgebonden produkten.  Meer info: www.lentetuin.nl.

 

Kleurrijk Julianadorp

Julianadorp beleeft in april één van haar mooiste maanden van het jaar. Julianadorp ligt in het grootste aaneengesloten bloembollengebied van de wereld en als alles in bloei staat kunt u volop genieten van een kleurrijk palet van diverse bloemen. Prachtige vergezichten vanaf de duinen of juist met de duinen op de achtergrond. Kleurrijk Julianadorp wil u optimaal laten genieten van de bloemen en biedt daarom een gevarieerd programma aan in april: schilderen, bloemschikken, fotograferen, maar ook parachutespringen boven de bloemenvelden maken Julianadorp in april een geweldige plek om heen te gaan.

 

Bloemendagen Anna PaulownaBloemendagen AP
Kom naar Anna Paulowna als de bloembollenvelden op zijn mooist zijn. Tulpen en hyacinten geuren en kleuren je tegemoet. In dit decor worden de Bloemendagen gehouden.  Vijf dagen lang staan door Anna Paulowna en Breezand tientallen mozaïeken:  schilderijen op tempex waarin hyacintennagels zijn geprikt. Met een deelnemerslijst en plattegrond rijdt u met de auto of op de fiets langs alle mozaïeken. Ook worden er veel activiteiten georganiseerd zoals curiosa-, kunst- en boekenmarkten.
De Bloemendagen zijn gratis te bezoeken. Meer info: www.bloemendagen.nl.

 

 

Poldertuin Anna Paulowna

Op slechts 20 kilometer afstand van onze kassen vindt u deze prachtige showtuin met meer dan 200.000 bolbloemen van ruim negentig kwekers. Er staan 230 soorten tulpen, 125 soorten narcissen en nog vele andere soorten bol- en knolgewassen. De Poldertuin is gratis toegankelijk.

 

 

 

Bloeiend Zijpe

Het voorjaarsevenement Bloeiend Zijpe heeft één doel en dat is een ieder – van heel dichtbij – laten genieten van de kleurenpracht en de fleurige bloembollenvelden in polder Zijpe in de Kop van Noord-Holland. Bloeiend Zijpe organiseert activiteiten organiseren midden in de kleurrijke en bloeiende bloembollenvelden van begin april tot begin mei. Voor een overzicht van de activiteiten kijkt u op www.bloeiendzijpe.nl 

 

Bloemencorso WinkelIMAG0442
Al vanaf 1906 is het Bloemencorso in Winkel een feit: Toen nog een optocht van versierde platte wagens, fietsen en verklede mensen, maar in de loop van de jaren worden de corsowagens ieder jaar weer mooier en groter. Waar ruim een eeuw geleden een enkele bloem of een paar stukken fruit de wagens en fietsen sierden worden tegenwoordig ruim 1,3 miljoen dahlia’s gebruikt! Meer info: www.bloemencorsowinkel.nl.

 

 

Floralia Niedorpfloralia
Ieder jaar in het derde weekend van september staat Nieuwe Niedorp in het teken van de mozaïeken. De enorme bouwwerken van dahlia’s oogsten elk jaar weer veel lof. Er zijn verlichte mozaieken, straatartiesten en muzikanten. Kom kijken en u vindt meer dan 50 mozaïeken! Meer info: www.floralia-nieuweniedorp.nl.

 

Wilt u direct reserveren? Klik dan hier