Bloemen

Bezoek bloemenveiling FloraHolland in AalsmeerFloraholland

De bloemenveiling is een wereld op zich. U moet er vroeg voor opstaan, maar dat is een bezoek aan de veiling meer dan waard.  Beleef de drukte op de vloer, zie de handelaren kopen bij de klok en verbaas u over de enorme hoeveelheid prachtige bloemen afkomstig uit bijna 50 landen die iedere dag verhandeld wordt. U bent van harte welkom op onze locaties Aalsmeer en Eelde. Als bezoeker van FloraHolland kunt u het hele veilproces volgen vanaf een speciale galerij. U staat in het centrum van de internationale bloemenhandel. Een unieke ervaring die u niet snel vergeet. Meer info: www.floraholland.com

Prijs € 7,50 per persoon voor individuele bezoekers, groepen vanaf 15 personen € 6,50 per persoon, rondleiding € 120,- voor max. 25 personen per gids

Lentetuin Breezand20150307_211637

De Lentetuin wordt vaak omschreven als de mooiste en meest gevarieerde bolbloemenshow ter wereld. Duizenden tulpen, narcissen, hyacinten, krokussen, zantedeschia’s, lelies en andere bijzondere bolgewassen brengen het voorjaar tot leven! De organisatie is alweer druk bezig met de voorbereidingen. Elk jaar is er een ander thema. Naast de bloemenshow is er ook de gezellige voorjaarsbeurs Expo met leuke gadgets en streekgebonden produkten. In 2014 is de Lentetuin van 27 februari tot 3 maart te bezoeken.  Meer info: www.lentetuin.nl.
Prijs € 6,- per persoon

Bloemendagen Anna PaulownaBloemendagen AP
Kom naar Anna Paulowna als de bloembollenvelden op zijn mooist zijn. Tulpen en hyacinten geuren en kleuren je tegemoet. In dit decor worden de Bloemendagen gehouden.  Vijf dagen lang staan door Anna Paulowna en Breezand tientallen mozaïeken:  schilderijen op tempex waarin hyacintennagels zijn geprikt. Met een deelnemerslijst en plattegrond rijdt u met de auto of op de fiets langs alle mozaïeken. Ook worden er veel activiteiten georganiseerd zoals curiosa-, kunst- en boekenmarkten.
De Bloemendagen zijn gratis te bezoeken. In 2014 zijn de Bloemendagen gepland van 3 t/m 7 mei. Meer info: www.bloemendagen.nl.

Bloemencorso WinkelIMAG0442
Al vanaf 1906 is het Bloemencorso in Winkel een feit: Toen nog een optocht van versierde platte wagens, fietsen en verklede mensen, maar in de loop van de jaren worden de corsowagens ieder jaar weer mooier en groter. Waar ruim een eeuw geleden een enkele bloem of een paar stukken fruit de wagens en fietsen sierden worden tegenwoordig ruim 1,3 miljoen dahlia’s gebruikt! Meer info: www.bloemencorsowinkel.nl.
In 2013 is het corso gepland op 22 september 2013. Prijs € 5,- per persoon

 

Floralia Niedorpfloralia
Ieder jaar in het derde weekend van september staat Nieuwe Niedorp in het teken van de mozaïeken. De enorme bouwwerken van dahlia’s oogsten elk jaar weer veel lof. Er zijn verlichte mozaieken, straatartiesten en muzikanten. Kom kijken en u vindt meer dan 50 mozaïeken! Meer info: www.floralia-nieuweniedorp.nl.
Prijs € 5,- per persoon

 

Wilt u direct reserveren? Klik dan hier