‘Slecht weer’ mogelijkheden

Museum Broekerveilingbroekerveiling
Museum Broekerveiling is de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. U zult versteld staan van het imposante houten pand met lighallen en een schitterend afmijnlokaal. Het is gebouwd op 1900 houten palen in het water. Tijdens een bezoek aan de veiling ziet u hoe de groentehandel in de 20e eeuw gedaan werd en kunt u zelf meedoen aan een groenteveiling in het historische afmijnlokaal uit 1912. Als een echte handelaar zet u de veilingklok stil, niet vergeten af te rekenen bij de veilingmeester! Het bezoek aan de Broekerveiling is uit te breiden met een rondvaart door het landschapsreservaat ‘Oosterdel’, ook wel het Rijk der Duizend Eilanden genoemd. Meer info: www.broekerveiling.nl.
Prijs entree, rondleiding, film en veiling € 11,50 per persoon

Stoomtram Hoorn-MedemblikStoomtram in tulpen1

De locomotief fluit en de stoker gooit snel nog wat kolen op het vuur, stoom sist. Snel instappen want de stoomtram vertrekt! De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik vertelt u het verhaal van de stoomtram in Nederland tussen 1879 en 1966. Het is mogelijk een bezoek aan de tulpenexcursie te combineren met een tochtje in de stoomtram. De tram rijdt op het traject Hoorn-Medemblik, dwars door het prachtige Westfriese landschap, langs gezellige dorpjes als Opperdoes, Twisk en Wognum. De tram rijdt volgens dienstregeling van eind maart tot half november. Meer info: www.museumstoomtram.nl.
Speciale arrangementsprijs bij de Tulpenexcursie € 9,50 per persoon

Vlindoradovlindorado

In het landelijk gelegen Waarland vindt u de tropische vlindertuin Vlindorado. Eén van de grootste overdekte vlindertuinen van Europa gehuisvest in de bloemenkwekerij van Dekker Anthuriums. Het is de thuishaven van ± 1000 vlinders waaronder de sensationele blauwe Morpho uit Midden-Amerika en de Maleisische papiervlinder. Wandel door de tuinen, zie hoe de poppen zich ontwikkelen tot vlinder en geniet op het terras van een drankje. Meer info: www.vlindorado.nl.
Prijs € 6,50 per persoon

Oranjerie Den Helderoranjerie
Midden in de stad Den Helder vindt u de Oranjerie, een schitterende botanische tuin met kleurrijke tropische planten, de grootste cactuscollectie van Noord-Holland, een prachtige Japanse tuin, schildpadden, koikarpers, tropische vogels en verschillende vlinders. Een must voor tuinliefhebbers om gezien te hebben. De vrijwilligers leiden u graag rond en vertellen u alles over de bijzondere plantensoorten. Meer info: www.oranjeriedenhelder.nl.
Prijs € 4,- per persoon

Wieringer Eiland Museum ‘Jan Lont’eilandmuseum3
Het Wieringer Eiland Museum “Jan Lont’ heeft zich ten doel gesteld “boeren, burgers en buitenlui” te laten zien en zo mogelijk ondergaan hoe de bewoners van het eiland Wieringen zich een bestaan konden verwerven. Zie en beleef hoe men leefde en werkte op het voormalige eiland Wieringen. Laat u verassen door de inventiviteit van de eilandbewoners om zich een bestaan te verschaffen. Bekijk binnen en buiten op hoeveel manieren men vis wist te vangen. Of waar en hoe men op vogeljacht ging. Meer info: www.museumjanlont.nl .
Prijs € 4,- per persoon incl koffie/thee met Wieringer Koek

Budget bus tour

Als gecertificeerd ‘Ambassadeur van het Landschap’ nemen wij u graag mee tijdens een busrondrit door de 2015-04-15 18.18.20-1Wieringermeerpolder en over het voormalig eiland Wieringen. Deze tour is voor groepen van 20-50 personen, die zelf met een bus komen, gedurende 1½ , 2½ of 3½ uur, afhankelijk van de programmaonderdelen die extra gekozen kunnen worden. Op aanvraag kunt u bij ons een bus reserveren, de kosten hiervoor zijn niet bij onderstaande prijzen inbegrepen.
Prijs  € 7,50 per persoon voor de korte tour, inclusief gids en koffie/thee met stroopwafel, exclusief busvervoer. Op aanvraag is het mogelijk om onderweg te stoppen om agrarische producten te kopen bij de boer (denk aan biologische paprika’s, tulpenbollen, hanging baskets/perkgoed, tulpen). Als u een langere tour wenst kunnen we een bezoek brengen aan de paprikakwekerij, het Wieringer Eiland Museum ‘Jan Lont’ of een werkende meelmolen. Graag maken wij een offerte op maat voor u!

Wilt u direct reserveren? Klik dan hier