Overige originaliteiten

Beleef het NoordHollands landschap vanuit de zonnetrein

zonnetreinIn samenwerking met Strandpaviljoen Struin organiseren wij prachtige rondritten met de zonnetrein door de Schoorlse duinen. In een gebied dat u normaal alleen met de fiets of wandelend mag betreden, rijdt nu de zonnetrein (deze trein rijdt volledig op zonne-energie). Deze rit is ook geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn. Voor of na deze rit (afhankelijk van de dagindeling) luncht u bij Strandpaviljoen Struin, met prachtig uitzicht over het hele Noordhollandse strand, tot aan IJmuiden.

Prijs Zonnetrein € 11,- per persoon voor een rit van een uur en drie kwartier

Prijs lunch Strandpaviljoen Struin € 12,50 per persoon

Meer info: www.struin.nu

Landgoed HoenderdaellHoenderdaell
Dobberende krokodillen, honderden kleurrijke vogels, spelende ringstaartmaki’s op de apenheuvel en…zie je daar de damhertjes in het bos? Je vindt het allemaal op Landgoed Hoenderdaell! Midden in het bos vind je ook het opvangverblijf van Stichting Leeuw, waar nu maar liefst zeven tijgers en vijf leeuwen een plekje hebben gekregen. De dierenverblijven op Landgoed Hoenderdaell staan te midden van een prachtig uitgestrekt natuurgebied. De route leidt je door het bos, via uitgestrekte velden en langs het water. Vergeet in elk geval niet om een bezoek te brengen aan de roofvogeltuin. Dagelijks om 12.00 uur en om 15.00 uur staat valkenier Karel met zijn vogels klaar voor een spectaculaire roofvogelshow. Meer info: www.landgoedhoenderdaell.nl .

The ultimate Dutch experiencedwt
Speciaal voor onze buitenlandse gasten bieden wij in samenwerking met Dutch Walk & Talk de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een Nederlands gezin in de stad Enkhuizen. We wisselen gedachten uit over ‘hoe overleef ik het dagelijks leven’ aan beide zijden van de oceaan, we geven uw gasten een onvergetelijke ervaring mee. Gasten worden ontvangen in de huizen van verschillende gezinnen en krijgen koffie met Hollandse lekkernijen. Nieuwe vriendschappen worden geboren om nog jaren voort te duren… Meer info: www.dwtenkhuizen.nl .
Prijs op aanvraag

Partyboot de Koperen Hoornpartyboot collage
Geniet van het mooie Westfriese landschap tijdens een gezellige vaartocht aan boord van partyboot ‘De Koperen Hoorn’. De rust die uitgaat van het water maakt van elk jubileum, personeelsfeest of seniorenreis een bijzondere belevenis. Schipper Theo manoeuvreert de boot vakkundig door de smalle wateren, terwijl gastvrouw Tiny ervoor zorgt dat het u aan niets ontbreekt. Deze partyboot heeft maximaal 55-60 zitplaatsen.  Er is een gezellige bar aan boord. Bij mooi weer kunnen de zijkanten geheel worden geopend en is het in de zon heerlijk genieten op ons ruime achterdek. De boot is uitgerust met een toilet voor mindervaliden en een rolstoellift. Meer info: www.partybootdekoperenhoorn.nl .
Prijs op aanvraag

Wadlopen bij Den Oevergroot-wadlopen
De Groot Recreatie organiseert diverse wadlooptochten vanuit Den Oever, gelegen aan het Werelderfgoed Waddenzee. Onder begeleiding van een ervaren gids kunt u, tijdens het wadlopen, aan den lijve ondervinden hoe uniek dit prachtige stuk natuur is. Het wadlopen lokt een enorme drang tot vrijheid uit. Modder, water en een prachtige wijde omgeving zijn ingrediënten voor een heerlijk actief ontspannen activiteit. We gaan met de boot varen, zeehonden kijken, daarna met z’n allen wadlopen naar de dijk, of aan boord blijven, voor diegene die niet mee kunnen lopen. Zo kunnen we de sportieve, maar ook de minder sportieve deelnemer een leuke dag bieden. Meer info: www.degrootrecreatie.nl .
Prijs op aanvraag

Garnalen vissen, pellen & proevenGroot-boot1
Garnalen vissen en varen langs lepelaars en zeehonden vanuit de haven Den Oever met de WR117. Aankomst met koffie aan boord. Rondvaart door de visserijhaven van Den Oever met uitleg over de bezienswaardigheden en vissersschepen. Met het net wordt er gevist, de vangst wordt verdeeld in bakken water over het dek, zodat deze goed bekeken kan worden, hier wordt ook uitleg over gegeven. De garnalen worden gezeefd, gekookt en we leren de gasten pellen & proeven. De ongepelde garnalenvangst wordt in porties verdeeld om mee te nemen. Aan boord is een binnenverblijf voor 50 personen met zeezicht. Meer info: www.degrootrecreatie.nl .
Prijs op aanvraag

Rondrit met Cabriobus van Peer&CoPeer
Vervoer van de ene toplocatie naar de andere? Wij hebben het juiste vervoer voor u. Maar we hebben ook een echte attractie voor u: Een heuse cabriobus! Laat de Noord Hollandse wind door uw haren wapperen en snuif de frisse lucht op tijdens een rondrit op Wieringen of op de afsluitdijk! Bel of mail gerust voor alle leuke en betaalbare mogelijkheden. Meer info: www.peerenco.nl .

 

Wieringer Sanghers

De Wieringer Sanghers is een prachtige folkloristische groep, die in hun optredens zowel de Wieringer klederdracht als de liedjes uit grootmoeders tijd op de planken brengen. De sanghers worden met enige regelmaat uitgenodigd om te zingen voor groepen die een dagje uit zijn en laten u graag hun prachtige klederdracht zien en hun gezellige liedjes horen. Ze dragen Wieringer kledij van rond het jaar 1900. Het koor treedt veelal op  met ca. 30 personen. Meer info: www.wieringersanghers.nl .
Prijs
€ 180,- voor een optreden van 1 uur (zang, voordrachten in de Nederlandse taal of plaatselijk dialect, modeshow), deze prijs is exclusief zaalhuur, meestal zijn de optredens bij Museum Jan Lont op Stroe.
€ 250,- voor een optreden van 2 uur (zang, voordrachten in de Nederlandse taal of plaatselijk dialect, modeshow, pauze) , deze prijs is exclusief zaalhuur, meestal zijn de optredens bij Museum Jan Lont op Stroe.

Wilt u direct reserveren? Klik dan hier