Agrarische excursies

Champignonkwekerij Koolenkoolen
Koolen Champignons is al vele jaren leverancier van een uitgebreid assortiment aan verse paddenstoelen en paddenstoel producten. De ‘normale’ paddenstoelen worden hier  gekweekt, de exclusievere soorten komen meestal rechtstreeks uit de natuur. Kwaliteit staat vanaf het allereerste begin voorop. Nieuwsgierig hoe champignons groeien, geoogst worden en uiteindelijk keurig verpakt in uw boodschappenkarretje belanden? Kom dan gauw eens kijken. U bent van harte welkom! Meer info: www.koolen-champignons.nl.
Prijs € 8,- per persoon

Biesheuvel knoflookSchermafbeelding 2012-12-20 om 09.21.05

Biesheuvel Knoflook is een familiebedrijf in Hollands Kroon. Wij zijn gespecialiseerd in de teelt, bewaring en verwerking van verse knoflook. Ons bedrijf is Global Cap & HACCP gecertificeerd, wat betekent dat wij milieubewust zijn. Door de milde smaak geeft verse knoflook weinig of geen reuk van de adem. Een ander groot voordeel is dat deze bollen in z’n geheel bruikbaar zijn, zowel de witte bol als de groene steel. Momenteel zijn wij bezig met het ontwikkelen van knoflookpesto en knoflookmayonaise. Graag leiden wij u rond in ons bedrijf! Meer info: www.biesheuvelknoflook.nl.
Prijs € 8,- per persoon

Zorgboerderij Dijkgatshoevedijkgatshoeve
Op Dijkgatshoeve wordt zorg verleend aan mensen met een verstandelijke beperking en/of een psychosociale hulpvraag. Er zijn diverse werkgebieden, zoals het landbouwbedrijf en de stal met koeien, de kaas en kwarkmakerij , groentetuin en bosbouw en de winkel. Onze groente- en zuivelproducten zijn biologisch en het energiebeheer van het woon- en werkgedeelte van de boerderij is geheel CO2 neutraal. In de winkel verkopen wij alle producten die we op eigen erf maken. Graag geven wij rondleidingen u bent van harte welkom! Meer info: www.dijkgatshoeve.nl.
Prijs € 2,50 per persoon

Leven van de windleven van de wind
Over typisch Nederlands gesproken. In onze cultuur kijken we altijd heel nieuwsgierig naar onze buren: ‘waar doen ze het van’? Bij de familie de Graaf doen ze het van de wind. Ze hebben een heel traditioneel agrarisch bedrijf met aardappelen, tarwe en suikerbieten. Voedselleverancier dus eigenlijk. Maar daarnaast zijn ze energieleverancier. Er draait een 0,9 megawatt windmolen dagelijks haar rondjes, om bijna 600 gezinnen van hun dagelijkse energiebehoefte te voorzien. Hoe werkt zo’n molen? En waarom kiest een Nederlandse boer ervoor om energieleverancier te worden? In een rondleiding op het bedrijf hoort en ziet u met eigen ogen hoe mooi, modern én traditioneel het boeren-ondernemerschap al eeuwenlang is.
Prijs € 6,50 per persoon

Zorgboerderij Cormeijhoevelucy van de cormeij hoeve juli 2012
Rondleiding en kennismaking met de vele boerderij dieren. Melkkoeien met een robotmelkmachine, jongvee en kalfjes, kudde paarden, geitjes, schapen en konijnen en overal komt u kippen, kalkoenen, eenden, pauwen en nog veel meer tegen. De dieren worden mede verzorgd door kinderen met een beperking als ADHD en autisme. Op onze gecertificeerde zorgboerderij kunnen ze op hun eigen tempo helpen en genieten van de dierenverzorging, ook is er volop ruimte om te spelen.
Prijs € 6,- per persoon

Melkveehouderij Velzeboervelzeboer
Wilt u een modern melkveebedrijf bezoeken? Bij de familie Velzeboer wordt u van harte welkom geheten voor een rondleiding door het bedrijf. Er zijn drie stallen, waarin de boerin graag uitleg geeft over hoe het wonen en werken op een melkveehouderij. U ziet de moderne stal , volledig gebouwd volgens de laatste eisen. Als u aan het eind van de middag komt kijken, ziet u het melken van de koeien in de gigantische melkcaroussel waar maar liefst 50 koeien tegelijk in kunnen staan. Meer info: www.beemsterkoeien.nl .
Prijs € 9,50 incl. koffie/thee met koek

Wilt u direct reserveren? Klik dan hier