De tulpenexcursie

Als u ervoor kiest een bezoek te brengen aan onze kwekerij, heten wij u van harte welkom in een van onze schuren welke is omgebouwd tot sfeervolle ontvangstruimte met zitgelegenheid voor iedereen. Hier geven wij een powerpoint presentatie waarmee we proberen wat meer inzicht te geven in het teeltproces van de tulp, van bol tot bloem. Deze presentatie duurt ca. 15 minuten. Graag bieden wij u de gelegenheid in deze gezellige zaal ook te genieten van een kopje koffie en/of thee, eventueel gecombineerd met gebak of een lunch.

Na de ontvangst met presentatie begint de rondleiding in onze kwekerij. We maken een ronde door de kassen waar medewerkers bezig zijn met het plukken van de tulpen. Onze kassen hebben een capaciteit van ruim 1 miljoen tulpen per cyclus van drie weken. U ziet de tulpen in verschillende stadia, variërend van net boven de grond tot tulpen die in bloei staan. U krijgt uitleg over de verschillende installaties en we nemen een kijkje bij de hypermoderne tulpenbosrobot. Deze machine verwerkt de tulpen in bossen van 10 stuks met behulp van röntgen technologie. Het nieuwste van het nieuwste in de tulpenproductie. Ook mag u kijken in de koelcellen waar de bollen de temperatuursbehandeling krijgen welke nodig is om de tulpen op de geplande tijd in bloei te hebben. Onze kwekerij is gekwalificeerd volgens de MPS norm (milieu project sierteelt) en heeft daar de A status, uiteraard komen de milieumaatregelen ook aan bod tijdens de rondleiding.

In verband met het bloeiseizoen zijn de excursies mogelijk van eind december tot begin mei, de laatste weken van het seizoen zijn er geen tulpen meer in de kas. Tijdens de rondleiding bekijken we wel de kassen met de installaties maar zien we de bloemen buiten in de tulpenvelden.

Uiteraard plannen wij voldoende tijd in om al uw vragen te beantwoorden en is er de mogelijkheid om tulpen en leuke gadgets te kopen (uitgezonderd aan het eind van het seizoen, wanneer er geen tulpen meer in de kas zijn).